Alles over het merk Woolrich

Bijna 200 jaar geleden, opgericht door John Rich in 1830, heeft Woolrich een rijke geschiedenis die altijd parallel liep met die van Amerika. Van de uitrusting van de houthakkers tot het Amerikaanse leger, Woolrich is een integraal onderdeel geweest van de ontwikkeling van de Amerikaanse infrastructuur. Kleding met een doel is een soort mantra geworden voor Woolrich, wat ook een sterke verwijzing is naar de nederige start van het merk.

De start

Geboren uit een familie van wolkenners, emigreerde John Rich uit Engeland en bouwde zijn eerste wolmolen in 1830. Vervolgens reisde hij naar houthakkerskampen en boerderijen om vanuit zijn ezelskar wollen garen, stoffen en kleding te verkopen. In de jaren 1830 was wol in feite het enige materiaal dat geschikt, comfortabel en bestendig genoeg werd geacht voor de productie van werkkleding. Wol is ook de oorspronkelijke, van nature sterk presterende vezel: vochtafvoerend, antibacterieel, antimicrobieel, vlekbestendig en ongelooflijk duurzaam.

Bekend merk

Het merk is geen onbekende voor originele ontwerpen of innovatieve ideeën als het heeft geïntroduceerd stukken die zijn iconische geworden in de 189 jaar van haar bestaan. In 1850 introduceerde Woolrich het Buffalo Check shirt, in 1890 het Railroad Vest, de Pennsylvania Tuxedo in 1925 en natuurlijk de originele Arctic Parka in 1972. De Arctic Parka werd speciaal gemaakt voor de werknemers van de pijpleiding in Alaska en wordt nu beschouwd als de typische donzen parka en als een wereldwijd erkend merkicoon.

De evolutie van wollen naar katoenen overhemden begon met de introductie van het gems overhemd in 1969, dat een echte weerspiegeling van de tijd was. Mensen hadden meer tijd voor vrijetijdsbesteding en zelfs mensen uit de arbeidersklasse gingen regelmatig op vakantie, waardoor er een gat in de markt ontstond. De gems was het ideale kledingstuk omdat het gemaakt was van dik, dicht katoen en bovendien warm en duurzaam was. Dit leidde tot het vergelijkbare, maar onderscheidende en enorm populaire (outdoor) Flannel Shirt, dat later uitgroeide tot een iconische categorie voor het Woolrich merk.

Geef een reactie