De Thai rugmassage in Schiedam: dit moet je weten

Thaise massage verovert de wereld. Dat is niet gek: het is een techniek waar erg veel mensen baat bij hebben. Ook in Nederland zien we volop massagesalons die deze technieken toepassen. De Thai rugmassage in Schiedam is bijvoorbeeld populairder dan ooit. Maar wat is een Thaise massage precies, en wat moet je erover weten?

Thai Rugmassage Schiedam

Twee technieken

De Thaise massage bestaat al heel lang. Meer dan 2000 jaar geleden werd al eens een Thaise massage toegepast. Inmiddels zijn er twee stromingen ontstaan vanuit die oorspronkelijke techniek:

  • de noordelijke variant, Nuad Bo-Rarn
  • de zuidelijke variant, ook wel Bangkokstijl genoemd

Deze twee technieken verschillen van elkaar maar dienen allebei hetzelfde doel: een gezond, ontspannen lichaam en een rustige geest. Want beide technieken signaleren het belang van zowel lichaam als geest. 

De harde methode

De noordelijke variant is wat steviger dan de zuidelijke variant. De Nuad Bo-Rarn wordt door sommige mensen zelfs als pijnlijk ervaren. Dat kan te maken hebben met de stevige, flinke grepen die de spieren echt los proberen te drukken. Dat is iets wat soms nodig is, maar als je gaat voor een ontspannen ervaring dan kun je beter voor de zachtere techniek van het zuiden gaan.