Een administratieve baan gaan doen

Als je interesse hebt in een administratieve baan, dan is het een goed idee om hier een goede opleiding voor te volgen. Daarnaast moet je je goed bedenken of dit is wat je echt wil. Een administratieve baan kan uit veel dingen bestaan. Er staan namelijk ook veel verschillende functies als het gaat om administratie, namelijk: financieel administratief medewerker, secretarieel administratief medewerker en commercieel administratief medewerker. Er is altijd vraag naar mensen die een baan in de administratie zoeken. Administratie moet namelijk bij elk bedrijf gedaan worden. Het is dus een populaire baan en je zult er zeker een goede baan in kunnen vinden.

Taken administratieve baan

Een administratieve baan is een kantoorbaan en dit kan veel dingen betekenen. Meestal doe je meerdere dingen, zoals secretariële dingen, optreden als receptionist en administratie doen voor het bedrijf. Je moet hiervoor veel werken met Microsoft office, dus het is handig als je hier ervaring mee hebt en dit goed kan. Andere taken zijn bijvoorbeeld dingen organiseren en begeleiden, schriftelijk communicatie uitvoeren op de mail, beantwoorden telefoontjes, beantwoorden en verwerken van de post, afspraken plannen en bijhouden, dossiers uitwerken en rapporteren.

Administratieve baan en de opleiding hiervoor

Voor een administratieve baan is enige kennis wel handig en hiervoor volg je dan een opleiding. Hier word je dan geleerd hoe je het takenpakket van hierboven uit kunt voeren en hiertussen kunt afwisselen en schakelen. Je kunt de opleiding voor administratie ook in deeltijd volgen naast je baan en daarnaast zal je er snel mee klaar zijn. Je kunt de opleiding al afsluiten in een jaar.

Geef een reactie