Een zwembad kopen, wat komt er bij kijken?

Een zwembad kopen is meestal niet iets dat je dagelijks doet. Een goede voorbereiding is dan belangrijk zodat je weet wat er zoal te koop is en wat jouw wensen zijn. Jouw wensen in kaart brengen is de eerste stap. Wat is het gewenste formaat? Wil je een rechthoekig zwembad of liever ovaal, of een afwijkende vorm? Hoe diep mag het zwembad zijn en wil je dit aflopend of liever op een diepte voor het hele bad? Wil je een trap in de bodem of liever aan de rand. Allemaal vragen die belangrijk zijn wanneer je je gaat oriënteren op een zwembad.

Zwembad kopen

Wat is je budget om een zwembad te kopen?

Ook zeer belangrijk is je budget. Wat wil je aan het zwembad uitgeven? En heb je eventueel wat ruimte wanneer je met jouw wensen toch duurder uit komt of wil je dan wat van je wensenlijst schrappen? Houdt hierbij ook rekening met opties zoals een overkapping of zwembadverwarming wanneer je het hele jaar gebruik wilt maken van je zwembad. Met alleen een zwembad kopen ben je er nog niet. Er komen natuurlijk ook extra kosten bij voor het onderhoud, producten voor waterbehandeling en de energienota. Deze extra uitgaven heb je dus ook na de aanschaf nog. Bovendien kunnen er ook onderdelen kapot gaan. Filters moet je bijvoorbeeld regelmatig vervangen.

Bodyfit

Advies op basis van jouw wensen en budget

Als je overal goed over na hebt gedacht dan kun je het beste advies inwinnen bij specialisten. Bodyfit in Zeewolde is bijvoorbeeld gespecialiseerd in zwembaden. Je kunt hier terecht voor standaard modellen zoals bijvoorbeeld van Starline. Maar ook voor maatwerk ben je hier aan het juiste adres. In hun eigen fabriek kunnen op maat gemaakt zwembaden worden gemaakt. Als je goed voorbereid bent, kan een adviseur je eenvoudig helpen om de enorme keuze te vereenvoudigen.