EHBO cursus volgen

Het kan nooit kwaad om een EHBO cursus te volgen. Het kost niet veel moeite en tijd en daarna kun je altijd iemand helpen die eerste hulp nodig heeft. Je zal een reddende engel zijn en je kan iemand helpen, dat is het belangrijkste. Bij G4S Veiligheidstrainingen kun je veel verschillende EHBO cursussen volgens. Hieronder vallen de basistraining, herhaaltraining en zelfs een training tot EHBO instructeur. Hierbij leer je de belangrijke informatie van EHBO en kan je voortaan mensen helpen in noodsituaties die eerste hulp nodig hebben.

EHBO training indeling

De EHBO cursussen van G4S bestaan uit een goede combinatie tussen theorie en praktijk. Door het inzetten van nep-slachtoffers kun je echt leren hoe het is. Doordat de situatie zo dicht bij het echte zit, leer je er heel veel van.  Je leert tijdens zo’n EHBO cursus hoe je medische verschijnselen en signalen herkent en onderscheidt van elkaar.  Je leert dan dus ook wat je hiermee moet doen en hoe je dan moet handelen. Je leert bijvoorbeeld hoe je een beroerte herkent zodat je hierop kan handelen. Na de lessen heb je een examen en daarna krijg je een diploma voor Eerste hulp. Deze is dan twee jaar geldig en door middel van een herhalingscursus kun je dit vernieuwen.

Waarom een EHBO cursus volgen een goed idee is

Of het nu voor je persoonlijk is of je krijg een EHBO’er op je werkplaats in dienst hebt, het kan nooit kwaad om de cursus te volgen. Soms worden ze zelfs vergoed door de verzekeraar en dan heb je dat diploma binnen. Hierna zijn de herhalingen alleen maar makkelijk en kun je altijd mensen helpen in nood.

Geef een reactie