Eiken panelen, omdat kwaliteit belangrijk is

Eik is al decennia lang gekend om zijn sterkte, duurzaamheid en mooie uitstraling. Als je eiken panelen aankoopt, heb je waarschijnlijk al een concreet doel. Je wilt ze bijvoorbeeld gebruiken voor het maken van een mooie eetkamertafel, salontafel of wandrekken. Of wil je de panelen gebruiken voor het maken van keukenkasten of een bijzettafeltje? Laat het hout op maat zagen. Je betaalt immers enkel voor de vierkante meter die jij aankoopt. Zo heb je nooit verlies en kom je uiteindelijk met je budget verder dan je had gedacht.

Eik is een houtsoort met klasse

Eik is een harde houtsoort, die zich toch makkelijk laat bewerken. Eiken panelen vertonen bijna geen noesten en daardoor creëer je een vrij strakke look. De kleur is licht goudbruin en brengt een warme toets in je interieur. Je kiest voor naturel hout of je kiest voor gestoomd hout. Dit laatste heeft een iets donkerdere kleur. Eik is en blijft een rijkelijk materiaal om in je woning te verwerken. Het straalt luxe en klasse uit. Eikenhout wordt in alle stijlen van interieurs verwerkt: van moderne tot retro, landelijke en industriële woningen. Het past bij elke kleur van muren, vloeren of plafonds. En je combineert het makkelijk met andere objecten van hout die in je woninginrichting voorkomen.

Kies het perfecte eiken paneel voor je project

Er bestaan diverse soorten eiken panelen. Dit geeft je de mogelijkheid om een eiken paneel te kiezen dat perfect bij je project past. Zo kun je bijvoorbeeld doorlopende lamellen kiezen. Het geeft bijvoorbeeld aan je tafelblad de look van extra lang te zijn. Of je kiest eerder voor vingerlas, welke uit kortere stukken bestaan die geschranst aan elkaar gehecht zijn. Ga je liever voor een kopshouten paneel? Dit toont het hout in zijn dwarse richting. Hierdoor zie je duidelijke de jaarringen van de boom. Ook visgraatstructuur behoort tot de mogelijkheid. Als je je paneel perfect op maat laat zagen, is het meteen klaar om in je project te verwerken. Het bespaart je heel wat tijd.

Geef een reactie