Geberit UP720 gezocht? Kijk niet verder!

Op zoek naar een UP720 inbouwreservoir van Geberit? Dat is logisch, Geberit is namelijk een van de toonbeelden van de sanitair industrie. Dit Zwitserse merk is door de loop der jaren explosief gegroeid door het terugkerende kwaliteitsaspect van het altijd verbeterende en vernieuwende sanitair.

Waarom een inbouwreservoir

Een UP720 inbouwreservoir is natuurlijk niet geschikt voor alle soorten toiletten. Een inbouwreservoir wordt namelijk niet vaak bij staande toiletten gebruikt. Het idee van een inbouwreservoir is om de stortbak in een wandframe te verwerken samen met het leidingwerk. Hierdoor bespaar je tot wel vijftien centimeter aan ruimte! Als het toilet dan direct aan de wand wordt bevestigd, is het over het algemeen logischer om een wandcloset of hangtoilet te kiezen. Dit heeft simpelweg te maken met hygiëne. Met een hangend toilet is het toilet zelf en de omgeving gemakkelijker schoon te maken dan bij een staand toilet.

Kan een staand toilet ook?

In de theorie is het mogelijk om een staand toilet te bevestigen aan een UP720 inbouwreservoir. In de praktijk gebeurd dit echter bijna nooit omdat staande toiletten vaak een andere indeling hebben voor het leidingwerk. Een staand toilet dat aangesloten kan worden op een inbouwreservoir is erg zeldzaam, maar zeker mogelijk. Als je bereid bent om een flinke investering te doen kun je zelfs de wc’s op maat laten maken. Dan is het ook heel goed mogelijk om een staand toilet te ontwerpen met aansluiting op een inbouwreservoir.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op de uitgelichte verkoper van deze maand; Toiletmarkt.nl! Toiletmarkt is een webshop in alles omtrent wc’s.